Pozvánka na seminář Membránové procesy v potravinářství MEMPROPO
Kategorie článku:
News [1]
Program semináře je uveden níže, v případě zájmu se registrujte ZDE [2]
8:00 - 9:00 | Prezentace účastníků |
9:00 - 9:05 | Zahájení semináře Ing. Jan Bartoň, CSc. |
9:05 - 10:45 | Odborný program |
9:05 - 9:45 |
Základy membránových procesů a jeich aplikace v potravinářství |
9:45 - 9:55 | Informace o projektu KUSmem Ing. Petr Roubal, CSc. |
9:55 - 10:15 | Vliv provozních parametrů mikrofiltrace kyselé syrovátky na výkon zařízení a obsah mikroorganismů v permeátu Ing. Vladimír Dráb, J. Forejt, J. Sokolík, Š. Havlíková |
10:15 - 10:45 |
Vliv syrovátkového fermentu s propionátem na růst a vývoj potravinářských plísní |
10:45 - 11:00 | Přestávka na kávu |
11:00 - 12:30 | Odborný program |
11:00 - 11:30 | Praktické využití a testování fermentované syrovátky v pekařství Ing. Dita Havelková |
11:30 - 11:50 |
Demineralizace směsi kyselé syrovátky zahuštěné nanofiltrací a sladké syrovátky zahuštěné odparem |
11:50 - 12:20 | Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů Ing. Michael Binder, Ing. Jan Drbohlav, Ing. Jan Jarmar, Ing. Marta Pechačová |
12:20 - 12:30 | Závěr semináře Ing. Jan Drbohlav |
12:30 - 13:00 | Oběd |
13:00 - 14:00 | Exkurze v MIC pro zájemce |
Dne 12. října se bude konat jednání řídícho výboru projektu KUSmem, program jednání je uveden níže:
9:30 - 10:00 | Příjezd účastníků jednání - zástupce dílčích cílů 1, 2 a 3 |
10:00 - 12:30 | Jednání řídícího výboru |
12:30 - 13:00 | Oběd |
13:00 - 14:00 | Přesun na ubytování (Malevil) |
14:00 - 17:00 | Společenská doprovodná akce |
17:00 - 19:00 | Osobní volno |
19:00 - 21:00 | Pracovní večeře |